Välkommen!
Välkommen till vår hemsida!

Trampolin är en gren inom gymnastiken och ingår i Gymnastikförbundet, ett av Sveriges största förbund, där man använder sig av en stor studsmatta 3x5 meter för att utföra avancerade volter och skruvar.


Grenen är sedan år 2000 fullvärdig olympisk gren. Där utöver arrangeras EM och VM vartannat år alternerat, samt en världscup serie som löper över två år i taget med final på hösten jämna år.

Inom grenen finns ytterligare två discipliner som ännu inte är olympiska, men som finns med på VM och EM och även Levo Cup. Synkron trampolin är när två gymnaster samtidigt på var sin trampolin ska utföra samma hopp och landa så lika som möjligt. Dubbel-trampett är ett mellanting mellan den större trampolinen och en vanlig trampett. Gymnasten springer fram till redskapet och utför två hopp och landar på en tjock landningsmatta.


I alla tre grenar gäller det för gymnasten att utföra så stilrena, höga, kontrollerade och svåra övningar som möjligt. Detta ställer höga krav på styrka, smidighet och koordination. Det är mycket spektakulärt och sevärt med trampolin hoppning på hög nivå. Det snurrar ordentligt när de bästa gymnasterna utför dubbel- och trippelvolter på 7-8 meters höjd över golvet.


På Gymnastikförbundets hemsida läggs det löpande ut info om tävlingar, resultat mm. 

Titta gärna på följande länk:  http://www.gymnastik.se/Tavling/Trampolin/ 


Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Framgångar på Internationella Frivolten Cup i Herrljunga
2018-05-15 23:21
Lucas Kjellén slog till med personligt rekord segrade i klassen pojkar 15-16
Sedan 35 år tillbaka arrangeras en av Europas största klubbtävlingar i trampolin och DMT under Kristi Himmelsfärdshelgen i Herrljunga, Frivolten Cup. Återigen var det en stor tävling med flera hundra starter från 8 olika länder.

För TK Levo är det tradition att åka till denna roliga tävling med internationella klasser och i år var inget undantag, 13 gymnaster från Lidköping tävlade under de två tävlingsdagarna. För en del var det första gången och flera har varit med och tävlat förut.

Den ädlaste valören fick Lucas Kjellén ta emot i klass Pojkar 15-16 år. Lucas genomförde 3 starka serier (30 övningar) och hade ledningen inför finalen, där han senare slog till med personligt rekord på 50,240 och segrade med en marginal på femhundradelar. Starkt gjort! I samma klass var även Alvin Olsson i final och placerade sig på en fin 5:e plats.

I herrklassen ställde Jonatan Karlsson, Felix Holgersson och Oscar Smith upp. Jonatan slutade på en fin 13:e plats och Oscar levererade ett mycket fint kval med poängen 108,040 där han tog ledningen inför finalen. I finalen beslutade Oscar att prova sin något svårare kombination då han redan klarat kvalpoäng för kommande mästerskap, men misslyckades tyvärr. Felix Holgersson har haft det tyngre period, och lyckades för första gången för säsongen kvala med 105,325 som fjärde bästa poäng. I finalen missade även Felix och slutade där 5:a efter Oscar som kom 4:a.

Sofia Redman tog sig till final i Junior flickor och slutade på 8:e plats och i Pojkar 13-14 var Oliver Arthursson i final och körde igenom fint och tog en 5:e plats. I DMT herrar kom Jonatan Karlsson på en 7:e plats.

Nu ser alla fram emot nästa tävling som är i Borås om 2 veckor, nu hinner man finslipa och kanske korrigera sina serier fram tills dess. GRATTIS TILL ER ALLA FÖR ERA FINA INSATSER OCH FÖR DET JOBB NI LÄGGER NED I TRÄNINGSHALLEN!

RESULTAT:
Pojkar 12
12. Liam Bayard
19. Leo Strömberg
22. Aron Sjömark

Pojkar 13-14
5. Oliver Arthursson
15. Malte Drougge
20. Vilhelm Edhammer Billvén
28. Linus Sjöblom

Pojkar 15-16
1. Lucas Kjellén
5. Alvin Olsson

Flickor Junior
8. Sofia Redman

Herrar Open
4. Oscar Smith
5. Felix Holgersson
13. Jonatan Karlsson

Herrar DMT
7. Jonatan Karlsson

Världscup i Brescia, Italien
2018-04-30 14:21
Hallen i Brescia där världscupen ägde rum
Under den gångna helgen var seniorlandslaget i Brescia, Italien och tävlade i Världscup. Levo var representerade av Felix och Oscar som tävlade både individuellt och i synkron samt tränare Per.
Både Felix och Oscar har haft lite sjukdom och inte haft bästa uppladdningen och hoppade dessvärre ut i sina valfrior, både i individuellt och synkron. Det man får ta med sig är de fina första serierna och att flera serier såg bra ut på förträningarna.

Måns Åberg och Lina Sjöberg fick de bästa individuella placeringarna för Sverige, båda på 22:a plats och i synkron körde både Lina/Hanna och Jonas/Måns final. Under finalen fick vi även se världsrekord i herrarnas synkron, där Kina fick poängen 53,7.

Nya tag till Frivolten Cup i Herrljunga under Kristi Himmelsfärdshelgen!
Ungdoms & Junior SM i Klippan
2018-04-30 12:17
Från vänster: Malte Drougge, Alvin Olsson, Albin Persson, Sofia Redman, Wilhelm Billvén Edhammer, Linus Sjöholm, Lucas Kjellén, Oliver Arthursson
Vi hade en mycket lyckad helg i Klippan på årets JSM /USM. Våra gymnaster tog hem totalt 12 medaljer! På pojksidan tog Levo hem samtliga medaljer utom en i individuell trampolin. Härligt att alla våra ambitiösa ungdomar får möjlighet att lyckas så fint på tävling.

Individuell Trampolin, Junior SM Pojkar:
Lucas Kjellén, silver
Alvin Olsson, brons

Individuell Trampolin, Ungdoms SM Pojkar:
Albin Persson, guld
Vilhelm Edhammer, silver
Linus Sjöblom, brons

Synkron:
I synkron blev det guld i både flickor och pojkar, på pojksidan även brons.

Sofia Redman vann tillsammans med Linnéa från Klippan guldet och i pojkarnas tävling vann Alvin Olsson och Lucas Kjellén. Vilhelm Edhammer och Linus Sjöblom tog hem bronsmedaljen

DMT:
I DMT vann Sofia Redman silvermedalj och Lucas Kjellén bronsmedalj .

Oliver Arthursson och Malte Drougge var också med och tävlade med fina resultat.
Snart är det dags för nästa tävling, Frivolten Cup i Herrljunga under Kristi Himmelsfärd som är en av de största internationella klubbtävlingarna.

Tack ledare, barn och föräldrar för fina insatser!
NYA KLUBBKLÄDER PÅ GÅNG!
2018-04-11 22:01
Vi har i klubben beslutat att byta klubbkläder. Det är helt frivilligt att handla och man måste inte ha de nya overallerna. Färgerna är fortfarande svart, grått och vitt. Vi har valt att samarbeta med VeraSport som är leverantör av artiklar för gymnastik och vi gör nu en första beställning som beräknas levereras innan sommaren. Därefter kommer det byggas en webshop på Verasports hemsida där man kan beställa från när man vill.

Nu är provkollektionen här och vi kommer finnas i Levohallen under nästa vecka för beställning och provning.

Kom förbi på nedan tider & hör av er om ni inte kan någon av tiderna!

Vecka 16:
Måndag 16/4 kl: 18.30-20.30
Tisdag 17/4 kl: 17.00-18.30
Onsdag 18/4 kl: 17.00-19.00
Tors 19/4 kl: 18.30-20.00

Hör av er till helen-holgersson@tele2.se om ni inte har möjlighet att komma på någon av nedan tider och om ni vill beställa.

Det som finns att beställa är: kortärmad t-shirt, långärmad t-shirt, långa byxor, jacka, munkiströja, ryggsäck och väska. Vi kommer endast trycka logotype på överdelar, inte på byxor.

VÄLKOMNA!
Första Svenska Cupen 2018 i Upplands Väsby
2018-03-19 13:33

Trampolinklubben Levo har i helgen varit i Upplands Väsby på årets första deltävling i Svenska Cupen sammanhang.

Levo ställde upp med 14 gymnaster och säsongsdebuten var framgångsrik med många fina resultat. Levo tog också hem pokalen för bästa Trampolinförening på denna deltävlingTrampolin individuellt:

I klass 1 herrar: Guld: Felix Holgersson

I klass 2 pojkar: Guld: Alvin Olsson, Silver: Hugo Salomonsson, Brons: Lucas Kjellén

I klass 3 pojkar: Guld: Vilhelm Billvén Edhammer, Silver: Oliver Arthursson

 

Trampolin synkron:

Damer: Guld: Sofia Redman, TK Levo tillsammans med Linnea Larsson, Klippan

Herrar: Silver: Albin Persson / Oliver Arthursson, Brons: Alvin Olsson / Hugo Salomonsson

 

Double Mini Trampolin:

Guld: Felix Holgersson 


Övriga deltagare: Liam Bayard, Aron Sjömark, Linus Sjöholm, Malte Drougge, Jonatan Karlsson och Oscar Smith

Fullständiga resultat finns på  https://sporttech.io/ klicka på Explore högst upp, och sedan på past events: välj UVGK Cup


Kommande tävlingar för klubben är internationella, Scandinavien Open i Haslev, Danmark under påskveckan där Levo ställer upp med 10 gymnaster. 
7-15 april är det dags för EM som avgörs i Baku, Azerbajdzan, där kommer Sofia Redman tävla i Junior EM både individuellt och i synkron, Felix Holgersson och Oscar Smith tävlar i senior EM individuellt och i synkron.