Välkommen!
Välkommen till vår nya hemsida!

Trampolin är en gren inom gymnastiken och ingår i Gymnastikförbundet, ett av Sveriges största förbund, där man använder sig av en stor studsmatta 3x5 meter för att utföra avancerade volter och skruvar.

Grenen är sedan år 2000 fullvärdig olympisk gren. Där utöver arrangeras EM och VM vartannat år alternerat, samt en världscup serie som löper över två år i taget med final på hösten jämna år.

Inom grenen finns ytterligare två discipliner som ännu inte är olympiska, men som finns med på VM och EM och även Levo Cup. Synkron trampolin är när två gymnaster samtidigt på var sin trampolin ska utföra samma hopp och landa så lika som möjligt. Dubbel-trampett är ett mellanting mellan den större trampolinen och en vanlig trampett. Gymnasten springer fram till redskapet och utför två hopp och landar på en tjock landningsmatta.

I alla tre grenar gäller det för gymnasten att utföra så stilrena, höga, kontrollerade och svåra övningar som möjligt. Detta ställer höga krav på styrka, smidighet och koordination. Det är mycket spektakulärt och sevärt med trampolin hoppning på hög nivå. Det snurrar ordentligt när de bästa gymnasterna utför dubbel- och trippelvolter på 7-8 meters höjd över golvet.

På Gymnastikförbundets hemsida läggs det löpande ut info om tävlingar, resultat mm.

Titta gärna på följande länk:  http://www.gymnastik.se/Tavling/Trampolin/

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Uppdaterat tidsschema Levo Cup
2017-10-12 18:48
Här kommer tidsschema som är uppdaterat och lite ändrat.

Funktionärer och alla som kan samlas på IDH imorgon kl: 17.00 så gör vi klart allt tillsammans så blir vi oxå klara så snabbt som möjligt!

Det ska bli roligt! Ses! Helen
Oscar personligt rekord i Valladolid
2017-10-07 21:52
Lycklig Oscar Smith efter ett drygt års skadefrånvaro
Oscar Smith slog ikväll personligt rekord på sin comeback på Världscupen i Valladolid i Spanien.
Oscar har varit skadedrabbad i över 1 år och har med tålamod och viljestyrka tagit sig tillbaka till elitnivå. Att han nu slår till med personligt rekord med 107,010 (tidigare 103,5) bevisar han att han har på VM att göra om en månad.

STORT GRATTIS OSCAR!

Mer information om de andra Levoiterna kommer!
Lycka till i Valladolid, Spanien
2017-10-06 06:22
Levogymnaster som i helgen tävlar i Världscup och ungdomstävling i Valladolid, Spanien. Lycka till Felix, Lucas, Jonatan, Sofia, Alvin, Hugo Oscar!
I helgen startar tävlingssäsongen med dubbel premiär för flera av TK Levos gymnaster: Oscar Smith är tillbaka i Världscup sammanhang efter över 1 års skadefrånvaro och Felix Holgersson går in och gör debut i Världscup sammanhang bland alla seniorer. Världen elit kommer vara på plats med ungefär totalt 75 startande i herrklassen.

Samtidigt anordnas en ungdomstävling i Valladolid där Levo har med sig sin största trupp på länge. För Alivin Olsson och Hugo Samuelsson är det premiär på internationell tävling, de är nya i juniorlandslaget för hösten. Jonatan Karlsson, Sofia Redman och Lucas Kjellén har tävlat internationellt tidigare.

Det blir spännande dagar för de tävlande i Spanien, för många av dem inspirerande att få se världens bästa trampolingymnaster, flera av dem från OS i Rio De Janeiro 2016, medan några av dem får tävla mot dem. Spännande!

Vi hoppas att tävlingarna streamas och då lägger vi ut länk på vår facebook sida!
LEVO CUP 2017, 13-15 oktober
2017-09-03 18:29

Hej alla LEVOITER!

Nu närmar sig LEVO CUP 2017 med stormsteg. Levo Cup är vår årliga tävling med gymnaster från hela landet där vi står som arrangörer. Vi vill göra en tävling här för att få in pengar till föreningen, marknadsföra sporten och ge våra medlemmar möjlighet att tävla på hemmaplan.

13-15 oktober är det dags i Idrottens Hus, Lidköping!

Bifogat finns information om de arbetsgrupper som det behövs folk till. Det går att kombinera flera alternativ där man är engagerad hela helgen. Mer specifikt schema kommer närmare tävlingen.

Fre 13 okt ca kl:12-22:

Transport av redskap från vår hall till IDH samt lastbil mellan Lidköping-Herrljunga. I ordningställande av hall i form att all utrustning samt bygge av domarpodie. Kräver mycket folk att få ordning på allt.

Fre 13 okt ca kl: 16-20, Idrottens Hus:

I ordningställande av fika försäljning på läktaren i hallen.

I ordningställande av prisbord och sponsorskyltar.

Lördag 14 okt, ca tider, Idrottens Hus:

09.00-14.00 Sjukvårdare, 1st          09.00-19.00 Passare, 12st

09.00-19.00 Fika försäljning, 6-9st  11.00-14.00  Lunch, 4st

10.00-19.00 Floormasters, 2st        17.00-23.00 Middag DLG, 7st

10.00-19.00 Försäljning, 2st

Söndag 15 okt, ca tider; Idrottens Hus:

09.00-14.00 Sjukvårdare, 1st          09.00-14.00 Passare, 12st

10.00-14.00 Fika försäljning, 6-9st  10.00-13.00 Försäljning, 2st

10.00-14.00 Floormasters, 2st

Söndag 15 okt ca kl: 14-20:

Transport av redskap från IDH till samt lastbil mellan Lidköping-Herrljunga. I ordningställande av hall efter tävlingi form att all utrustning samt bygge av domarpodie som skall ned. Kräver mycket folk att få ordning på allt. Här har vi krav på oss från kommunen att bli klara en viss tid och vara snabba.

Här behövs mycket folk samtidigt!

PRECIS SOM TIDIGARE ÅR VET VI ATT VI FÅR EN TREVLIG HELG TILLSAMMANS OCH KAN GENOMFÖRA EN BRA TÄVLING FÖR VÅRA GÄSTER OCH FÖR FÖRENINGEN!

Anmäl till Helen Holgersson:   mail: helen-holgersson@tele2.se

sms: 070-6209055

Hör gärna av er om ni kan ordna priser till våra gymnaster på prispallen.

Datum till din kalender!
2017-08-28 22:01
9-10 sept Landslagsläger senior, Bosön
9-10 sept Landslagsläger junior, Herrljunga