Välkommen!
Välkommen till vår hemsida!

Trampolin är en gren inom gymnastiken och ingår i Gymnastikförbundet, ett av Sveriges största förbund, där man använder sig av en stor studsmatta 3x5 meter för att utföra avancerade volter och skruvar.

Grenen är sedan år 2000 fullvärdig olympisk gren. Där utöver arrangeras EM och VM vartannat år alternerat, samt en världscup serie som löper över två år i taget med final på hösten jämna år.

Inom grenen finns ytterligare två discipliner som ännu inte är olympiska, men som finns med på VM och EM och även Levo Cup. Synkron trampolin är när två gymnaster samtidigt på var sin trampolin ska utföra samma hopp och landa så lika som möjligt. Dubbel-trampett är ett mellanting mellan den större trampolinen och en vanlig trampett. Gymnasten springer fram till redskapet och utför två hopp och landar på en tjock landningsmatta.

I alla tre grenar gäller det för gymnasten att utföra så stilrena, höga, kontrollerade och svåra övningar som möjligt. Detta ställer höga krav på styrka, smidighet och koordination. Det är mycket spektakulärt och sevärt med trampolin hoppning på hög nivå. Det snurrar ordentligt när de bästa gymnasterna utför dubbel- och trippelvolter på 7-8 meters höjd över golvet.

På Gymnastikförbundets hemsida läggs det löpande ut info om tävlingar, resultat mm.

Titta gärna på följande länk:  http://www.gymnastik.se/Tavling/Trampolin/

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
ÅRSMÖTE 2018
2018-02-19 18:40
Återigen dags för årsmöte! Se bifogad kallelse.
Då vi inte har någon valberedning önskar vi att ni medlemmar kommer med förslag på personer eller om ni själva vill hjälpa till att planera vår verksamhet i styrelsen. Vi ses ungefär varannan månad och försöker dela upp arbetet emellan oss.

Hör av er till någon i styrelsen, här på facebook eller info@tk-levo.se

Roligt om många kan komma och spela bowling! Anmäl er till Anna.
Utbildningar Trampolin 2018
2018-01-22 10:32
Under fliken dokument så hittar ni en sammanställning över Gymnastikförbundets utbildningar inom Trampolin 2018. Hör av er ifall intresse finns för någon som vill bli ledare eller om det gäller vidareutbildning.

TK Levo gymnaster till EM 2018
2018-01-19 10:59
Stort grattis till TK Levo gymnasterna Sofia Redman, Felix Holgersson, Oscar Smith som har kvalat in till J-EM/EM i Baku, Azerbajdzjan 12-15 april.
Sofia gör sitt första Junior EM och Felix debuterar i Senior EM. EM tävlingarna är den 12-15 april i vår.

Landslagsläger på Bosön
2018-01-14 16:02
TK Levos landslagstrupp, både juniorer och seniorer tillsammans med sina tränare
Gymnaster och ledare från TK Levo som har varit på årets första landslagsläger, stolta och nöjda efter en bra helg med mycket träning av olika sorter. Det var första gången Gymnastikförbundet anordnade landslagsläger med alla kategorier inom Gymnastikförbundet, med totalt 300 gymnaster.

På bild:
Alvin Olsson, Lucas Kjellén, Felix Holgersson, Linus Sjöholm, Oscar Smith, Wilhelm Edhammer-Billvén, Tony Kjellén, Sofia Redman, Per Holgersson

Träningsschema VT2018
2018-01-14 15:59
Nya träningsschemat för VT2018 finns här. Är man intresserad av att bli ledare hos oss så kontakta oss på info@tk-levo.se, vi är i ständigt behov av ledare och även domare. Med egen hall har vi möjligheten att utöka antalet grupper om vi har ledare.

Välkomna att höra av er!